Θα είναι η δεκαετία της Ν.Δ. ή όχι;

Η διαφαινόμενη διαχειριστική αποτυχία του εμβολιασμού από την κυβέρνηση της ΝΔ και οι γελοιότητες του αυτο-εμβολιασμού της (μαζί με την ποδηλατάδα του Κυριάκου και άλλα παρόμοια), είναι οι πρώτες γρατζουνιές στο λουστραρισμένο ιματζ που έχει καλλιεργηθεί για την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Καθώς είναι σίγουρο ότι θα συμβούν και άλλα τέτοια, σε πολλά θέματα (λόγω εγγενούς ανεπάρκειας των συνήθων ελληνικών κυβερνήσεων), η φθορά θα είναι αναπόφευκτη, όμως δεν πρόκειται να την καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι πιο γελοίος και κάνει “φτηνή” αντιπολίτευση.

Αν δεν εμφανιστεί κάποιο σοβαρό σχήμα στο χώρο του Κέντρου, η ΝΔ θα διατηρήσει υψηλά τα ποσοστά της και θα κυβερνά αυτοδύναμη για άλλες δύο 4ετίες, παρά τις αποτυχίες της, που θα γίνονται χειρότερες με τη φθορά του χρόνου και τη διαφθορά του καθεστώτος που θα έχει δημιουργηθεί.

Ένα σοβαρό σχήμα, που θα έπειθε για την αξιοπιστία του, θα μπορούσε να κερδίσει όσους απογοητευτούν από τη ΝΔ, και έχουν ήδη απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί θα μπορούσαν να δώσουν ένα ποσοστό που να έβαζε το σχήμα στη βουλή και να το καθιστούσε ρυθμιστή, αν η ΝΔ δεν εξασφάλιζε αυτοδυναμία.

Το πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα θα ήταν καλύτερο μόνο με την παρουσία ενός κεντρώου σχήματος (κάτι σαν αυτό), που θα έπαιζε ρόλο ρυθμιστή αρχικά, με τη μικρή του δύναμη, μέχρι να πείσει και να κυβερνήσει αυτοδύναμα στο (πολύ) απώτερο μέλλον.

Οι προηγούμενες απόπειρες στο χώρο της Κεντροαριστεράς απέτυχαν, διότι ήταν αβέβαιες, χωρίς σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις, χωρίς αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα. Οι κινήσεις που έγιναν απορροφήθηκαν τελικά από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ή πήγαν σπίτια τους. Με την επικράτηση της ΝΔ και το άνοιγμα του Κυριάκου στο Κέντρο, με κάποια στελέχη που πήρε, φάνηκε να μην υπάρχει πια δυνατότητα πολιτικής γένεσης.

Όμως, η ΝΔ παραμένει δεξιά και συνεχίζει να είναι κύριος εκφραστής της εθνικοφροσύνης, των μεγάλων συμφερόντων και της εκκλησίας. Αν σε αυτό προστεθεί η αναπόφευκτη διαχειριστική αποτυχία και η διαφθορά, ιδού πεδίο “δόξης λαμπρό”.

Και του χρόνου!

ΥΓ. Για το πώς εννοώ το Κέντρο, παρατίθενται ενδεικτικά τρία links:
https://athens-berlin.blogspot.com/2013/07/blog-post_10.html

https://athens-berlin.blogspot.com/2013/07/blog-post_11.html

https://athens-berlin.blogspot.com/2013/07/blog-post_13.html