Μια κοινωνία στάσιμη

Σοβαρά τώρα, γίνονται ακόμη αγιασμοί στα σχολεία της Ελλάδας;;; Και έχουμε εξοργιστικά περιστατικά όπως με τον παπά στο Αμύνταιο, χωρίς να αντιδράσει κανείς;! Ζήτησε και συγνώμη η διευθύντρια και άκουσε τον εξάψαλμο με σκυφτό κεφάλι, μαζί με όλους τους καθηγητές. (Link εδώ)

Μιλάμε για βιασμό της Παιδείας και του Κράτους και της Κοινωνίας από το παπαδαριό, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδιαμαρτύρητα. Κανείς δεν τολμάει να το σταματήσει. Κάθε χρόνο τα ίδια.
Όλα συνεχίζουν απαράλλαχτα σε αυτή τη χώρα, λες και έχει σταματήσει ο χρόνος. Σε όλα τα πεδία!
(Δείτε πώς τρώμε τη σκόνη της Πορτογαλίας εδώ)

Η ελληνική κοινωνία πια δεν εξελίσσεται. Είναι ένας στάσιμος οργανισμός χωρίς δυναμισμό. Τα δυναμικά άτομα είναι ελάχιστα μπροστά στο πλήθος των παθητικών και δεν καταφέρνουν να κάνουν τη διαφορά. Βάλε και τη γήρανση του πληθυσμού και τη μετανάστευση των νέων, την κάτσαμε τη βάρκα.
Δεν γίνεται να μην το βλέπουμε αυτό και να το παίζουμε ωραίοι γιατί εμείς «ξέρουμε να ζούμε» και έχουμε ωραία τοπία (όσα δεν έχουμε τσιμεντώσει και ερημώσει) με αρχαία ιστορία (που καλύτερα να μην είχαμε, αν τη χρησιμοποιούμε για να κρύβουμε τη γύμνια μας).
Με τέτοια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας, απλά εθελοτυφλούμε και δεν έχει σωτηρία.
Εκτός αν έρθει από έξω. Είτε μέσω της ένωσης με την Ευρώπη είτε μέσω του brain gain, αν έρθουν κάποια μυαλά (ελληνικά ή ξένα). Ποιος, όμως, σοβαρός θα έρθει και θα φέρει τα παιδιά του σε σχολεία με αγιασμούς και προσευχές, σε μια Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών; Γιατί εκεί είμαστε ακόμη!

Ελλάδα